شرکت تجهیزات نقشه برداری فدک نماینده انحصاری SingularXYZ در ایران

گیرنده جی پی اس چیست؟

گیرنده جی پی اس مولتی فرکانس

فهرست مطالب

تعریف ساده از سیستم جی پی اس

 

جی پی اس مولتی فرکانس سینگولار جی پی اس سینگولار جی پی اس Y1 جی پی اس نقشه برداری

 

سیستم موقعیت یابی جهانی (GPS : Global Positioning System) یک سیستم ناوبری رادیویی-ماهواره ای بوده که اطلاعات مربوط به موقعیت دقیق سه بعدی و زمان را برای کاربرانی که به گیرنده های جی پی اس مجهز باشند فراهم می کند.
از این سیستم پیوسته می توان در کلیه نقاط سطح زمین بهره برده و شرایط آب و هوایی بر آن تاثیر ندارد.

 

تاریخچه گیرنده های جی پی اس

 

سیستم GPS از سال 1973 توسط وزارت دفاع آمریکا توسعه داده شده و حافظ اصلی آن آمریکا است که به تمامی کسانی که یک دستگاه گیرنده خاص دارند سرویس می دهد. در ابتدا منظور از تشکیل این فناوری، کاربردهای نظامی آن بود اما به مرور زمان و از سال 1983 تا کنون به صورت روشی برای حل مسائل نقشه برداری و ژئودزی در جهان مطرح است. امروزه این سیستم جایگزین تمام روش های موقعیت یابی قبلی شده است. با این حال همانطور که گفته شد اکثر کاربرد این سیستم، نظامی بوده و تنها درصد کوچکی از دقت موقعیت یابی آن در اختیار عموم مردم قرار می گیرد.

 

جی پی اس ها چگونه موقعیت یابی می کنند؟

 

موقعیت یابی با جی پی اس

 

26 ماهواره ی موقعیت یاب در 6 مدار تقریبا دایره شکل و در فاصله ی 20200 – 26000 کیلومتری از سطح زمین بی وقفه در گردش هستند و امکان ثبت موقعیت دقیق شخص، حیوانات، اجسام و یا نقاط سطح زمین را برای ما فراهم میکنند. هر یک از این ماهواره ها به سبب ارتفاع زیادشان بخش بزرگی از سطح کره زمین را پوشش داده و از آن سیگنال دریافت می کند به طوری که اگر یک ماهواره در بالای کشور کانادا باشد از این ماهواره در کشور یونان هم می توان استفاده کرد.
امروزه علاوه بر موقعیت یابی ثابت، حالت های پیشرفته تری از موقعیت یابی نیز به روی کار آمده و موقعیت لحظه ای و زنده ی گیرنده ی جی پی اس را نیز رهگیری و نمایش می دهند.
دقت این گیرنده ها در ابتدا از برد 100 متر فراتر نمی رفت و در برخورد با موانع مرتفع مانند ساختمان ها و برج ها کارایی خود را از دست می داد. اما این دقت به مرور زمان افزایش پیدا کرده و تداخل های ایجاد شده در آن را به کمترین مقدار رسانده شده است.

 

انواع کاربرد های جی پی اس

 

جی پی اس ها امروزه کاربرد های متفاوتی دارند و از انواع آن ها می توان به برنامه های مسیریابی، پیدا کردن تلفن همراه، خودرو، افراد و اجسام، تهیه نقشه ی دقیق اراضی به کمک جی پی اس های نقشه برداری و… اشاره کرد.

 

موقعیت یابی جی پی اس گیرنده مولتی فرکانس جی پی اس

 

جی پی اس های نقشه برداری

 

جی پی اس مولتی فرکانس سینگولارجی پی اس سینگولار جی پی اس Y1 جی پی اس نقشه برداری
گیرنده مولتی فرکانس M68P

با گیرنده جی پی اس، نقشه بردار می تواند اختلاف مختصات بین دو نقطه از زمین را در صورت معلوم بودن مختصات یکی از آن ها تعیین کند. از دید نقشه برداری این عملیات، تعیین مختصاتی نسبی بوده و اگر نقطه ای معلوم در مختصات سیستم ژئودتیک جهانی باشد، مختصات نقطه دوم نیز در همان سیستم تعیین خواهد شد. در سال های اخیر روش های مختلفی در زمینه نقشه برداری به کمک سیستم GPS توسعه یافته است. این روش ها قابلیت این سیستم را در به دست آوردن مختصات دقیق نقاط ثابت و متحرک ثابت می کنند.
نقشه برداری با GPS در واقع تشکیل یک چند ضلعی از نقاطی است که محل های نسبی آن ها به طور دقیق معلوم می باشد که این چند ضلعی تبدیل به نقشه ی آن مکان می شود.

 

روش های نقشه برداری با کمک جی پی اس

 

روش ایستایی و ایستایی سریع: در این روش گیرنده در طی مسیر خاموش است و تنها مختصات نقاطی اندازه گیری می شوند که در آن ها مستقر شده است.

روی نیمه کینماتیک (ایست – رو): در این روش گیرنده در حین حرکت بین نقاط مورد نظر ارتباط با ماهواره را حفظ می کند ولی مختصات مسیر تعیین نمی شود.

روش کینماتیک خالص (متحرک): مختصات مسیر در حالی که گیرنده در حرکت است تعیین می شود.

 

 

فهرست مطالب

نرم افزار ها

SingularSurv اولین نسخه
نسخه 2.9.0 SingularSurv
SurPro
X-Survey

دستور العمل ها

طرح فروش اشتراکی

این طرح تخفیفی شما را با خرید تنها یک محصول از تخفیف خرید 3 محصول همزمان بهره مند می سازد.

شما تنها با تکمیل کردن فرم زیر بعد برای محصول/ محصولات مورد نظر خود می توانید از این تخفیف بهره مند شوید و به محض ثبت 2 سفارش دیگر برای همان محصول/محصولات به هر 3 نفر سفارش دهنده تخفیف یکسان و معادل 3 خرید اعطا می شود.

 

طرح تخفیفی فروش اشتراکی

با خرید 1 محصول تخفیفی معادل 3 محصول دریافت کنید!!

با کلیک بر روی ثبت نام فرم مربوطه را تکمیل کرده و منتظر تماس همکاران ما باشید